Alternative-Tourism.gr

www.alternative-tourism.gr

Ο «Εναλλακτικός Τουρισμός» ξεκίνησε να εκδίδεται από το Δεκέμβριο του 2006 σε όλη την Ελλάδα σε διμηνιαία βάση. Επίσης, πραγματοποιούνταν και ειδικές αποστολές στους Έλληνες αναγνώστες μας σε όλο τον κόσμο. Το περιοδικό, μία καινοτομία εποχής με τα χρόνια πλαισιώθηκε από μία καταπληκτική ομάδα συνεργατών/συντακτών, με την οποία μοιραστήκαμε την αγάπη για την Ελλάδα και τις ειδικές μορφές τουρισμού, αλλά και την υπομονή και επιμονή να αναδείξουμε την «άλλη» πλευρά του τόπου μας που τότε δεν ήταν ευρέως γνωστή στους πολλούς.

Λόγω των δύσκολων καιρών μετατρέπουμε σήμερα την έντυπη έκδοση σε ηλεκτρονική (www.alternative-tourism.gr). Συνεχίζουμε όμως να εκδίδουμε συλλεκτικούς τόμους. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις δυνατότητες των αναγνωστών και συνεργατών μας και προχωράμε μπροστά για νέες αναζητήσεις.

Η αρθρογραφία μας βασίζεται σε πραγματικά ταξίδια των συνεργατών μας, οι οποίοι έχουν στόχο να μεταδώσουν τις αξέχαστες εμπειρίες τους και να προτρέψουν τον αναγνώστη να δοκιμάσει, να τολμήσει και να ανακαλύψει την πραγματική Ελλάδα! Μία χώρα με χιλιάδες χρόνια ιστορία που σε κάθε γωνιά της «κρύβει» αμέτρητους πολιτιστικούς, ιστορικούς, φυσικούς και ανθρώπινους θησαυρούς.

Απευθυνόμαστε στο ευρύ κοινό, για όλα τα βαλάντια, όλες τις ηλικίες και χωρίς διακρίσεις.

Στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε μαζί, να ενημερωθείτε και ν’ ανακαλύψετε τις ειδικές μορφές τουρισμού, αλλά και να βρείτε το είδος που σας ταιριάζει! Θα σας πάμε σε εντυπωσιακούς καταρράκτες, θα κολυμπήσετε σε λίμνες και γούρνες σε ποτάμια, θ’ αφεθείτε στις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Θα εξερευνήσετε γραφικές διαδρομές, θα περπατήσετε και θα γνωρίσετε υδροβιότοπους και δάση. Θα ανακαλύψετε απρόσιτες παραλίες και θα διανυκτερεύσετε σε παραδοσιακά και αγροτουριστικά καταλύματα. Θα κάνετε ιππασία και θ’ απολαύσετε μοναδικές διαδρομές στο βουνό και στη θάλασσα. Να γνωρίσετε λαογραφικά μουσεία και παραδοσιακά προϊόντα στους τόπους παραγωγής τους, σε όλη την Ελλάδα!

Τι είναι ο εναλλακτικός τουρισμός

Με τον όρο προσδιορίζεται το σύνολο εκείνων των τουριστικών υπηρεσιών που διακρίνονται από εξειδίκευση. Απευθύνεται σε κοινό που αναζητάει άλλες μορφές τουρισμού πέρα από τον παραδοσιακό, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα κίνητρά του.
O Εναλλακτικός Τουρισμός προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής παραστάσεων – παραλία, βουνό, θάλασσα, δάση, ποτάμια, λίμνες, χωριά – διαφορετικούς τρόπους αναψυχής και διασκέδασης, αλλά και εκπαίδευσης. Γι΄αυτό, ολοένα και περισσότεροι ενθαρρύνονται να ασχοληθούν με τον «ενεργητικό τουρισμό». Επίσης, με τον εναλλακτικό τουρισμό αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας.
Ποιες είναι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού;


 • Οικοτουρισμός & Γεωτουρισμός
 • Αθλητικός & Τουρισμός περιπέτειας
 • Περιήγηση στα εθνικά πάρκα
 • Πολιτιστικός Τουρισμός
 • Διαμονή σε παραδοσιακά ξενοδοχεία και ξενώνες
 • Θρησκευτικός τουρισμός
 • Ιατρικός & Ιαματικός τουρισμός
 • Θαλάσσιος Τουρισμός
 • Αγροτουρισμός
 • 
Αρχαιολογικός & Ιστορικός τουρισμός
 • Γευστική επαφή με τις γαστρονομικές ιδιαιτερότητες κάθε τόπου και τα βιολογικά προϊόντα
 • 
Οινοτουρισμός
 • Συνεδριακός τουρισμός
Θεματικά πάρκα και εκδρομές
 • …και πολλά ακόμη που δίνουν τη δυνατότητα απόδρασης και εκτόνωσης χωρίς αναγκαία προϋπόθεση την καλή φυσική κατάσταση ή εμπειρία.

O Εναλλακτικός Τουρισμός είναι μορφή τουρισμού τεσσάρων εποχών που ήδη έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη και όχι μόνο και πρέπει να προχωρήσει και στον τόπο μας. Σκοπός μας είναι να σας προτρέπουμε να ζήσετε μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και δράσης όλη τη διάρκεια του χρόνου.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

fifteen − 1 =

Sun Adrenaline Fun Activities in Greece