Messolonghi, 8 days Organic Holidays

ΖΗΣΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Θα ζήσεις ανεπανάληπτες, αυθεντικές & μοναδικές εμπειρίες, στην Δυτική Ελλάδα, «το Φυσικό Πάρκο της Ελλάδας». Περιοχή, που το μεγαλύτερο τμήμα της αποτελεί Εθνικό Πάρκο, ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 και προστατευόμενο από την Συνθήκη Ramsar. Ένας ατελείωτος συνδυασμός ορεινών τοπίων, συμπλέγματα υγροτόπων σπάνιας ομορφιάς, υπέροχων παραλίων και πολυάριθμων νησιών.Στα σπάνια οικοσυστήματα και βιοτόπους της περιοχής θα απολαύσεις. Οργάνωση από την Greece Organic Holidays με έδρα το Μεσολόγγι,

greeceorganicholidays.net

Δείτε το πρόγραμμα των 8-ήμερων Διακοπών για το 2018

Day 1- Άφιξη και εγκατάσταση: Άφιξη και εγκατάσταση στο κατάλυμα και ανάλογα με   την ώρα άφιξης χαλάρωση γύρω από τη πισίνα και ένα welcome drink ή μία μικρή επίσκεψη στη πόλη του Μεσολογγίου και ποδηλατάδα στην περιοχή της Τουρλίδας. Μια ειδικά διαμορφωμένη ποδηλατική διαδρομή 5 χιλιομέτρων δίπλα από τα γαλήνια νερά της λιμνοθάλασσας, τις παραδοσιακές πελάδες και σε ένα από τα πιο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα στην πόλη του Μεσολογγίου.

Day 2- UBound ασκήσεις & Ανάβαση στο βουνό του Αράκυνθου

Μετά το πρωινό Ubound ασκήσεις  στον ελαιώνα του καταλύματος και στη συνέχεια της ημέρας μεταφορά στους πρόποδες του Αράκυνθου. Η ανάβαση στην κορυφή γίνεται σε καλογραμμένο μονοπάτι, από τη μονή του Αγ. Γεωργίου Χούνιστας που βρίσκεται σε υψόμετρο 140μ. και απέχει 10χλμ. από το Μεσολόγγι. Όλη η περιοχή είναι κατάφυτη  & σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής έχουμε την εκπληκτική θέα προς το Μεσολόγγι  και τη λιμνοθάλασσα του. Η διαδρομή μέχρι την κορυφή διαρκεί 1-2 ώρες. Το μονοπάτι διασχίζει Μεσογειακό θαμνώνα (κουμαριές, αριές, πλατανορέματα, κλπ) και καταλήγει σε πυκνό δάσος πλατύφυλλης βελανιδιάς  (Qupteus frainffo)  μέχρι την κορυφή Γρεβενό που είναι και το καταφύγιο του Ορειβατικού Μεσολογγίου, σε ύψος 983μ Στην κορυφή η θέα εμπλουτίζεται με την λίμνη Τριχωνίδα και τον Πατραϊκό.

Day 3- Sea Kayak στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού & Body Weight Ασκήσεις

Το πρωί μετά το πρωινό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να χαλαρώσουμε &  να αξιοποιήσετε το χρόνο όπως επιθυμείτε εντός ή εκτός των καταλυμάτων. Το απόγευμα  θα μπούμε στα canoeKayak & και θα αρχίσουμε να κωπηλατούμε στην περιοχή της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας. Θα κατευθυνθούμε στο νησάκι της Αγίας Τριάδας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής με τα Sea Kayak θα έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στο όμορφο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας, τις παραδοσιακές πελάδες( καλύβες των ψαράδων) και τα σπάνια είδη των πουλιών που φωλιάζουν στα νερά της λιμνοθάλασσας, Φτάνοντας στο νησάκι της Αγίας Τριάδας θα  ξεκουραστούμε για λίγο & στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε ασκήσεις Body Weight. Στο τέλος θα επιστρέψουμε στο Μεσολόγγι με τα Sea kayak.

Day 4-Ελεύθερη Ημέρα: Ημέρα με ελεύθερο χρόνο και πρόγραμμα για να χαλαρώσετε στις εγκαταστάσεις μας (ping pong, basket, τοξοβολία, mountain bike) ή να πάρετε το ποδήλατο σας και να κατευθυνθείτε στην πόλη του Μεσολογγίου ή της Ναυπάκτου όπου θα κάνετε την βόλτα και τα ψώνια σας.

Day 5- Περιοδεία με παραδοσιακές βάρκες & Pilates

Μετά το πρωινό θα πάμε στην πόλη του Μεσολογγίου και θα κατευθυνθούμε στις πελάδες(καλύβες των ψαράδων) όπου θα κάνουμε μία περιοδεία με παραδοσιακές βάρκες στη λιμνοθάλασσα. Σε αυτή τη δραστηριότητα θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού μέσα από την περιοδεία  με τις παραδοσιακές βάρκες της περιοχής. Θα μάθετε για τη λειτουργία του οικοσυστήματος & την ιστορία που είναι συνδεδεμένη μαζί του. Θα παρατηρήσετε  σπάνια & όμορφα πουλιά. Θα μάθετε για τον κύκλο ζωής των ψαριών της λιμνοθάλασσας. Να ζήσετε την εμπειρία του παραδοσιακού ψαρέματος δίπλα στους έμπειρους ψαράδες. Το απόγευμα ασκήσεις Pilates Ελαιώνα των καταλυμάτων μας.

Day 6- Πεζοπορία στο βουνό της Βαράσοβας & TRX exercises

Μετά το πρωινό, μεταφορά στους πρόποδες της Βαράσοβας.  Η πρόσβαση στην κορυφή γίνεται πιο εύκολα από την Δυτική πλευρά και η πορεία διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η εκπληκτική θέα και η ύπαρξη πολλών σπηλαίων. Το απόγευμα TRX ασκήσεις στον ελαιώνα των καταλυμάτων μας.

Day 7-  Ποδηλασία, Παρατήρηση Πουλιών & Ασκήσεις Yoga

Ποδηλασία γύρω από τη λιμνοθάλασσα και παρατήρηση πουλιών με τη συνοδεία έμπειρου περιβαλλοντολόγου. Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον την μεγάλη ποικιλία πουλιών που φιλοξένει στα νερά της η λιμνοθάλασσας. Θα ενημερωθείτε για την αναπαραγωγή τους, τις διατροφικές τους συνήθειες κ.τ.λ. Το απόγευμα ασκήσεις Yoga στον ελαιώνα των καταλυμάτων μας.

D8-Αναχώρηση

 Μονάδες διαμονής:

1) Socrates Organic Village-Wild Olive, socratesorganicvillage.gr 

2) Evinos Garden, evinos-garden.gr

3) Socrates Organic Village-Kryoneri, organicvillage.gr

Περίοδος υλοποίησης: Μάρτιος-Οκτώβρης 2018

Τιμή: 406 – 879 € / άτομο (ανάλογα την περίοδο και την διαθεσιμότητα δωματίων)

Minimum συμμετοχής: 6 άτομα (για λιγότερα άτομα επικοινωνήστε μαζί μας για τις τιμές)

Προϋποθέσεις συμμετοχής:  Σωματική αντοχή, Βασική γνώση κολύμβησης

Πρέπει να έχετε μαζί σας =>  Μαγιό, Καπέλο , Πετσέτα, Γυαλιά ηλίου, Αντηλιακό, αδιάβροχα παπούτσια, κάμερα προαιρετικό

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται => Εφτά διανυκτερεύσεις σε οικογενειακό bungalow, σε μία από τις πιο κάτω μονάδες, Πρωινό με βιολογικά τοπικά προϊόντα, Ποδήλατα & εξοπλισμό ποδηλασίας, εξοπλισμός και συνοδοί πεζοπορίας, εξοπλισμός και συνοδοί για Sea Kayak, ένα δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα, περιοδεία με παραδοσιακή βάρκα, παρατήρηση πουλιών, ασκήσεις U-Bound, ασκήσεις Body Weight, Ασκήσεις Pilates, ασκήσεις TRX, ασκήσεις Yoga, το ΦΠΑ.

Στην τιμή μπορούν να συμπεριλαμβάνονται επιπλέον => Όλα τα προαναφερόμενα, καθώς και όλες οι  μετακινήσεις (Παραλαβή από το αεροδρόμιο, καθημερινές μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, επιστροφή στο αεροδρόμιο)

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

eight + three =

Active Greece Holiday Ideas